Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vždyť ale všechny vámi uváděné údaje dnes získávají berňáky v papírové formě a není pro ně problémem si ty údaje překlopit do elektronické podoby, takže zpětně ti případní fiškuliní ta data mohou získat, i když s určitým časovým zpožděním.

A to si jindy stěžujeme, že nejsme schopni uhlídat převody peněz z účtu na účet. Když já si chci vybrat deset tisíc korun, musím vytahovat občanku, což je také převedeno do elektronické podoby a tedy zneužitelné.

1 3
možnosti
Foto

Tomu nerozumím, jak data z kontrolního hlášení získávají v papírové formě? Dosud nikdo své obchodní partnery nikde nevykazoval, s výjimkou zahraničních, respektive evropskounijních, dokonce existovalo něco jako obchodní tajemství, to kozel-zahradník dost narušil, protože si plete stát se svou ohrádkou. :-/

1 0
možnosti
PB

To vůbec není pravda. Úředníci MF vymysleli daňové hlášení tak, že v něm řádku po řádce vypisujete všechny své odběratele za dané období včetně IČO a adresy a částek za kolik jste jim fakturoval a v jaké sazbě. To samé vypisujete o svých dodavatelích a to vše odevzdáváte v elektronické podobě. Takový systém fízlování neexistuje (pokud vím) nikde na světě.

3 0
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1191x
Není až tak důležité mít vlastní názor, jako vědět proč tomu tak je.

Seznam rubrik