Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Praha tak dlouho diktovala taxikářům nesmyslné podmínky, až se dostala do slepé uličky a teď neví, jak z toho ven. A Krnda rozhodně tenhle problém nezvládne, takže zaujala svou oblíbenou taktiku, mlčet a dělat, že není.

Problém by se vyřešil jednoduše, přestat taxikářům diktovat, zkoušet je z nesmyslů, určovat jim, kdo na jakém štaflu smí nebo nesmí stát a nechat je podnikat.

0 0
možnosti

Pokud bude požadována po taxikářích zkouška z jazyka je nutné trvat na tom aby tuto zkousku skládali všichni kdo pracují ve službách .I tam se setkávají s cizinci a z mého pohledu komunikují mnohem intenzivněji.

Pokud je jedno jestli má taxametr nebo mobil tak je jedno jestli umí jazyk nebo má v mobilu překladač.

Pokud jde po Uber...tato "organizace" v tuto chvíli porušuje zákon 111_1994 nov 2013 o silniční dopravě .

Uber není smluvní přeprava ..smluvní přeprava musí začít objednávkou která nesmí být bezprostředně před jízdou...

Jde prostě o to ,že Uber porušuje zákony této země a nekale podniká...před pár dny byl "zátah" na Uber proběhlo 11 kontrol za jeden večer a všichni "partnerští řidiči "jdou do správního řízení kde jim hrozí vysoké pokuty za neoprávněné podnikání a další..

0 0
možnosti

Ohledněstandardů požadovaná zkouška z jazyka či případných opakovaných zkoušek, lze uvést jen jediné. Tytopožadavky paní primátorky, byly pouze ke zviditelnění před veřejností, jelikožnení současná zákonná norma toto provést, nehledě na to, že by bylo složité tuto normu zákoně uplatnit jen pro jedno odvětví služeb. Hlavně ! jakákoliv zákonná změna by se dotkla všech dopravců v celé ČR nikoliv jen v Praze. Jak potvrdil majitel největšího dispečinku v Praze v pořadu Hyde park http://www.ceskatelevize.cz/porady/11412378947-90-ct24/216411058130208-prazske-taxiky Nebyla u něj ani u jiného zprostředkovatele zaznamenána ani jedna stížnost na to, že by řidič nebyl jazykově vybaven a nedokázal kvůli jazykové bariéře poskytnout službu zahraničnímu zákazníkovi. Odpověď je jednoduchá ! Je rok 2016 a většina řidičů měla AJ, NJ, v osnovách již na základní škole. Mohou se najít vyjimky, kdy starší ročníky měli ve škole pouze ruštinu, ale i tam má významné místo ve službách hlavně v Praze, kdy turisté z Ruska tvoří velké procento návštěvníků HL. města. Ovšem tito dlouholetí řidiči spíše ovládají 2 i více jazyků, kdy povaha služby je v závislosti na jejich znalostech. ( řidič si domluví s klientem více zakázek po dobu jeho pobytu a tím je efektivnější) Co se . ale raketově množí tak jsou stížnosti domácích zákazníků na špatnou jazykovou vybavenost řidičů z ( UA, RU, BG etc) brigádníků na různé dohody atd. v pronajatých vozech taxi a to na jazyk český !

0 0
možnosti
Foto

Taxikář ,který odmítne jazykovou zkoušku,prostě nemá na to byt taxikář... A nejedno jestli ma taxametr nebo mobil....

Z pohledu pasažéra...

0 2
možnosti

Myslím, že proto, že magistrát potřebuje "vykazovat" nějakou činnost. S jazykovou zkouškou z angličtiny základního stupně zcela souhlasím.

0 0
možnosti

1. Povolení demonstrace na magistrále je šokující a tuto informaci, která zásadně mění vyznění celé kauzy, jsem nikde v médiích nezaznamenal - všichni jen papouškovali toho mluvčího, že o blokování magistrály nebyla v žádosti řeč. Za tohle by měly na magistrátu padat hlavy a média by se měla chytit za nos.

2. Výhody Uberu plynoucí z technické odlišnosti (platby dispečinku, taxametr) nelze považovat za diskriminaci řidičů taxi. To by si mohli prodejci z kamenných obchodů stěžovat na internetové prodejce, že ti nemusí platit nájem a pojištění provozovny, řešit bezpečnost práce na pracovišti, úklid, nosit večer tržbu do banky a spousty dalších výdajů.

3. V ostatních ohledech (STK, povinné ručení) by pro Uber měla platit pravidla pro smluvní přepravu osob, ne? Takoví přepravci existovali dávno před Uberem - nemají právo se označovat jako taxi a nabírat lidi z ulice. Proč to vadí až teď?

1 1
možnosti

...díky za doplnění obrázku....paní primátorová svým jednáním jen potvrzuje.... že vzešla z raketýringové organizace do prolhané organizace....

7 1
možnosti
  • Počet článků 21
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1191x
Není až tak důležité mít vlastní názor, jako vědět proč tomu tak je.

Seznam rubrik